La singularitat del territori Penedès

Vins que expressen la identitat d’on han crescut.

Estem en una zona, l’Alt Penedès on la gran diversitat de sòls i microclimes ha permès l’obtenció de vins reconeguts per la seva qualitat i les seves particularitats al llarg de la història. Sabem que estem elaborant productes que venen d’ un fruit, el raïm, que ens el dóna la terra i  som conscients que si som curosos amb la terra aquesta ens donarà un raïm amb caràcter i personalitat.

Per tant creiem en una viticultura respectuosa sense herbicides ni pesticides amb un codi de bones practiques fent a la vinya les mínimes intervencions possibles.

Fem la verema quan els raïms de Macabeu, Xarel·lo, Parellada i Xarel·lo Vermell estan en el seu punt òptim de maduració. El procés de premsat es fa realitzant una pressió molt suau sobre el raïm per tal d’obtenir el millor most, som molt escrupolosos amb els rendiments per tal d’aconseguir la fracció més qualitativa.

Seleccionem de manera minuciosa el raïm

Per després elaborar un vi ecològic deixant-lo reposar fins el moment més òptim per embotellar-lo

Vinificació per obtenir la màxima finor, caràcter i equilibri

Durant la fermentació els llevats transformen els sucres naturals del most en el vi.

En aquest procés dit vinificació controlem molt be la temperatura per tal  d’obtenir  la màxima finor, caràcter i equilibri en els nostres vins per preservar aromes primaris. Al llarg de l’hivern els vins reposen dins les tines fins que s’inicia el procés de tiratge en el que  embotellem el vi base juntament amb el sucre i els llevats.

Dins l’ampolla es produeix la segona fermentació, on els llevats transformen el sucre aportant les bombolles i l’escuma. La posterior interacció dels llevats o les mares i el vi durant la criança en ampolla, com a mínim al llarg de quinze mesos, aportarà sabors i aromes de major complexitat. Un cop acabat el periode de criança aclarim les ampolles amb un suau i precís moviment diari que permet fer baixar les mares fins al coll de l’ampolla perquè  després es puguin expulsar en el desgorjat.

L’escumós ja límpid el tapem amb un tap de suro de màxima qualitat

I el vestim amb la nostra imatge per tal d’expedir-lo i compartir-lo amb els nostres clients i amics.

Aymar | Celler de vins ecològics de qualitat del Penedès

Celler de vins ecològics de qualitat del Penedès, a través d’una viticultura respectuosa elaborem els nostres vins i escumosos Clàssic Penedès.

 

Vins i escumosos ecològics del Penedès | Enoturisme Penedès

Celler autèntic al bell mig del Penedès amb tast de vins ecològics D.O. Penedès.

Aymar és un celler familiar de Castellví de la Marca, viticultors i el·laboradors de vins i escumosos Clàssic Penedès reconeguts d’alta qualitat.