Fruit del sòl de licorella, a la zona de la Conca de Barberà.

S’elabora amb Carménère, una varietat ben especial i molt difícil de trobar a Catalunya.

Situats a les Muntanyes de Prades i a més de 750 m d’alçada és on neixen els nostres ceps de Merlot i Carménère, d’on elaborem un cupatge molt especial. La Carménère, és única i l’hereva d’una història singular i memorable.

La Carménère és la reminiscència de les varietats de raïm negre més antigues d’Europa. Les seves línies ascendents les trobem a Bordeus. Durant molts anys es va creure que s’havia extingit al 1867, arran de la fil·loxera.

Ben lluny d’això, vam aconseguir recuperar-la i fruit de la combinació amb la varietat Merlot n’obtenim un negre desbordant: Montagudell, un vi singular d’una vinya recuperada i a punt d’extingir a Catalunya.

En destaquem el seu color cirera intens i amb llàgrima persistent. Les seves aromes afruitades i molt fines, que evoquen la mora i notes balsàmiques amb un delicat toc de cítrics.
El paladar és suau i elegant. Es noten els tanins i els fruits vermells. En conjunt resulta delicat i amb atrevits contrastos rústics.

Avui, el somni de fer un vi negre de les vinyes d'alçada ja és una realitat.

A Aymar vam apostar fa uns anys per reactivar unes vinyes velles de Carménère i Merlot de la zona de la Conca de Barberà.