Les varietats de raïm que formen el principal paratge de les nostres vinyes

Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Xarel·lo Vermell i Garnatxa protagonistes del nostre celler.

Macabeu

Grossos, daurats i pell molt fina.

El gotim del d’aquesta varietat és compacte i gros. És ideal per donar-li amplitud als nostres escumosos. Pel que fa al vi, li donarà l’aroma afruitat i una acidesa equilibrada. És de brotació lenta, resistent a les gelades i sequeres. L’època en que es troba en el seu punt òptim de maduració és a l’agost o principis de setembre.

Xarel·lo

Varietat autòctona del Penedès.

El raïm és de grans mitjans i poc compacte amb una pell gruixuda. Als nostres escumosos els hi aportarà cos i estructura. Als vins, com el Blanc de Blancs li dóna personalitat, força, cos, aromes florals i afruitats. L’època de collita és a finals d’agost.

Parellada

Varietat molt fina que produeix grans grossos i compactes.

És de color daurat verdós i pell dura. Té un grau poc elevat, una acidesa mitjana i un aroma molt fresc la qual cosa la fa idònia pel cupatge del nostre Clàssic Penedès. Per altra banda, aporta al vi suavitat i lleugeresa. El conreem a les zones més altes de la finca. Es cull a finals de setembre i principis d’octubre.

Xarel·lo Vermell

Varietat autòctona i en perill d’extinció.

Era molt present a la zona del Penedès però amb l’arribada del cava es va anar extingint. És única pel seu color vermell, té una pell molt gruixuda que la protegeix de malalties i dóna uns vins molt aromàtics que ens recorden a les fruites vermelles. Es cull en el seu punt òptim de maduració que sol ser a finals del mes de Setembre.

Garnatxa negra

Varietat tradicional de la Mediterrània

És típica per rosats, de bona graduació i cos. El nostre Aymar rosat és monovarietal d’aquesta varietat que es troba en una zona de la finca on la terra és molt càlida.

Mapa de varietats de la finca

Del Penedès al món, conreant varietats de la més alta qualitat.

Elaborem els escumosos Clàssics Penedès i vins amb diferents varietats de raïm de la comarca del Penedès, totes amb tractament ecològic.