La verema al Penedès – Celler de vins i escumosos ecològics
“Aquest any, el bon equilibri entre pluges i temperatures, fa que el raïm del Penedès sigui d’una qualitat excel·lent, que donarà lloc a uns vins immillorables.”
Núria Ferrer – AYMAR
Inici de la verema al Penedès
Al nostre celler ecològic de vins i escumosos del Penedès Aymar, vam iniciar la verema al 26 d’agost, quan el raïm estava en el punt òptim de maduració.
Per a saber aquest punt, fem uns controls de maduració a on agafem 100 gr. de raïm de forma aleatòria de cada vinya, i analitzem l’equilibri entre l’acidesa i els sucres.
Iniciem la verema collint els raïms que seran pels nostres vins escumosos ecològics Clàssic Penedès, ja que necessiten un bon nivell d’acidesa.

Cultiu ecològic de la vinya al Penedès
Des del nostre celler Aymar conreem les varietats més tradicionals de la zona com són el Macabeu, el Xarel·lo, el Xarel·lo vermell i la Parellada quan estan en el seu punt òptim de maduració, d’aquí elaborem uns vins de cupatge que serviran per a fer una segona fermentació, on obtindrem els nostres vins escumosos Clàssic Penedès Aymar, i uns vins monovarietals que els anomenem vins tranquils.

Celler ecològic del Penedès
Amb tots els requisits perquè el producte sigui de la més alta qualitat, la vinya es treballa en l’agricultura ecològica tot respectant el medi ambient i la nostra terra.
Dins de cada ampolla, neixen lentament les nostres fines bombolles.
Només amb les òptimes condicions i una llarga i pacient criança és possible realitzar els Clàssic Penedès ja que com a mínim han de tenir 15 mesos de criança. Essent tots de qualitat reserva.
La data de degorjat, impresa a cada una de les etiquetes,és el compromís que garanteix que els nostres escumosos es consumeixen sempre en les millors condicions.
