El Penedès, una plana privilegiada

Entre el mar Mediterrani i la muntanya Serralada Prelitoral.

La terra del Penedès, entre Barcelona i Tarragona, i desde la cota zero a nivell del mar fins a 600 metres d’altitud, rep la influència del sol i del mar i això la fa tan especial pel cultiu de la vinya, protegida dels vents freds del nord pel massís de Montserrat. El seu paisatge manté l’ambient rural dels pobles en harmonia amb la natura.

Les vinyes són el tret identificatiu d’aquest aparador que marquen la diferència, gràcies al treball acurat de la terra que s’ha fet generació rere generació. Amb passió i compromís per tirar endavant. La viticultura s’ha convertit en un art de treballar la terra que es reflecteix en els nostres tradicionals vins tranquils i escumosos.

El clima del Penedès, com hem mencionat abans és en general benigne amb influència mediterrània i vents de Mestral i Ponent on a l’estiu predominen les marinades amb una humitat alta que ens afavoreix per refrescar la vinya. La temperatura mitjana és de 15ºC però els estius són llargs i calorosos fet que ens dona temperatures més altres durant el dia, això ens ajuda a tenir una maduresa òptima i un aroma afruitat, i més baixes a la nit cosa que afavoreix també al descans de la planta. A l’hivern les temperatures poden baixar fins els 0ºC, molt beneficiós pel cep en l’època de poda.

Treballant la vinya en secà depenem totalment de la pluja del Penedès

Per això cada anyada no és idèntica a l’anterior això li dóna el seu encant i personalitat

Tradició vitivinícola, cultura i patrimoni fan del Penedès un territori amb identitat diferenciada.

El terrer, ric en sòls calcaris, d’on neixen i creixen les diferents varietats de raïm, marca la diferència.

En el nostre cas seran les varietats de Macabeu, Xarel·lo, Parellada i Xarel.lo Vermell les que formen el principal paratge de les nostres vinyes i són les protagonistes del nostre celler.

A més d’altres varietats en menor mesura. Les nostres vinyes reben un tractament ecològic ja que aquesta ha sigut i és la nostre filosofia de treball, per cuidar i mantenir la terra que ens ha vist créixer. Utilitzem productes naturals. Treballem amb adobs orgànics com els nostres avantpassats.

Cada terra pot donar unes propietats concretes al cep i al raïm. Els sòls que la nostra finca conformen són argilosos, calcaris, grabalosos i arenosos la qual cosa afavoreixen al cep depenent de cada varietat.

Cada varietat requereix una altitud diferent i un sòl.

Per això tenim en compte el tipus de terreny a l’hora de plantar-ne cada una.

Vinyes ecològiques del Penedès Penedès | Vins de Castellví de la Marca, al Penedès

Un celler familiar al bell mig del Penedès, descobreix AYMAR i els nostres vins escumos ecològics.

 

Cultiu ecològic de la vinya al Penedès  | Celler ecològic AYMAR

Gaudeix d’un celler autèntic a Castellví de la Marca, a 5 minuts de Vilafranca del Penedès, amb tast de vins ecològics D.O. Penedès.

Al nostre celler AYMAR elaborem els vins escumosos de qualitat Clàssic Penedès, elaborats amb el mètode tradicional, 100% reserva i de Denominació d’Origen Penedès.